• +358 40 669 7257 (ma-pe klo 10-16)
  • Toimitus 1-3 päivää, alk. 2,90€
  • Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin
  • Ilmainen teräkaiverrus
  • +358 40 669 7257 (ma-pe klo 10-16)
  • Toimitus 1-3 päivää, alk. 2,90€
  • Ilmainen toimitus yli 50€ tilauksiin
  • Ilmainen teräkaiverrus

Tekijä tuotteiden takana

Olen Heikki Alakulppi, 36-vuotias Rovaniemeltä kotoisin oleva yrittäjän alku. Harrastuksia löytyy luonnossa liikkumisesta puutöihin. Yrityksessämme toimenkuvani tällä hetkellä on tuotteiden suunnittelua ja niiden valmistusta, valokuvausta sekä yrityksen pyörittämiseen liittyvää toimintaa.

Tuon yritykseemme vahvaa käsityö- ja muotoiluosaamista. Valmistuin puusepäksi 2006, jonka jälkeen pääsin töihin Marttiinin puukkotehtaalle. Siellä aikaa vierähti 12 vuotta. Aloitin työt sahapuolella kahva-aihioita tehden ja 2013 siirryin valmistamaan erikoispuukkoja. Puukonvalmistuksessa kiehtoi käsillä tekeminen ja perinteisten valmistustapojen oppiminen. Erikoistuin valmistamaan puukonkahvoja varsinkin poron- ja hirvensarvesta. Viimeiset vuodet sain vastuulleni valmistaa asiakkaiden suunnittelemia yksilöllisiä puukkoja sekä itseni suunnittelemia uniikkipuukkoja. Vahvuuteni olivat vahva tietämys materiaaleista, työtavat sekä kädentaidot. Näistä opeista saan kiittää Marttiinin vanhoja puukkomestareita. Tuore yrityksemme jatkaa näitä käsityön perinteitä, mutta tuomalla ne uusiin muotoihin.

Intohimoni on käsillä tekeminen, jota saan nyt tehdä työkseni. Sen yhdistäminen omien tuotteiden ja yrityksen suunnitteluun on todella hienoa. Tuotteita suunnitellessa inspiroidun Suomen luonnosta ja sieltä löytyvistä eläimistä, luonnonilmiöistä, muodoista sekä väreistä ja se näkyykin Kivalo-tuotteissa vahvasti. Tuotteissa pidän tärkeänä, että ne ovat kauniita ja laadukkaasti valmistettuja, mutta toimivat myös käyttötarkoituksessaan. Parasta tuotteen suunnittelussa onkin uuden idean syntyminen ja sen kehittäminen toimivaksi tuotteeksi.

Heikki Alakulppi

Toimitusjohtaja, puuseppä, muotoilija